Lasa-te inspirata de trendurile primaverii pentru decoratiunile florale

În designul floral, ca de altfel în fiecare zonă a frumosului, trendurile generează schimbări în permanenţă. Fiecare element al organizării unui eveniment este strâns legat de toate celelalte. Designul rochiei se armonizează cu tematica decorurilor interioare care la rândul lor ţin cont de recomandările floriştilor în materie de culori şi texturi. La rândul lor, nuanţele acestora se vor regăsi din nou în textile şi materialele printate. Toate creează o poveste unitară.

Florăria online Olla îţi oferă informaţii „la cald” despre trendurile acestei primăveri în materie de design floral: ce culori şi ce flori să alegi, ce tip de aranjament şi de buchete de mireasă sunt cele în conformitate cu trendurile momentului.

Verde proaspăt
La sfârşitul anului trecut Institutul Pantone a desemnat verdele culoarea anului 2017. Mai exact Greenery, ceea ce s-ar putea traduce prin verdeaţă, mai degrabă cu sensul poetic pe care i-l atribuim, acela de frunziş, de sărbătoare a naturii, a vieţii şi a noilor începuturi. Numindu-l “tonul neutru al Naturii”, Pantone spune că această nuanță proaspătă este un simbol pentru frumusețea din jurul nostru.

Buchetul de mireasă poate fi creat în acest trend, folosind numai plante verzi sau dându-i un ton natural, romantic, încorporându-i cât mai multe tipuri de frunze decorative. Şi dacă totuşi ţi se pare prea mult, un buchet alb poate fi accesorizat cu o panglică satinată sau chiar o broşă verde.

Ştiai că?…
Ştiai că există multe plante cu inflorescenţa verde? Floriştii au la îndemâna peste 100 de tipuri de frunze decorative şi flori cu petale verzi! Îţi poţi crea buchetul de mireasă, lumânările pentru nuntă şi aranjamentele florale pentru masă folosind hortensia, muşchiul de pădure, trandafirii, orhideele cymbidium, viburnum, hypericum, dianthus (garoafa) sau fire de grâu verde.

Romantic
Anul 2017 urmează trendurile anilor trecuţi recomandând petrecerilor de nuntă şi botez decorurile romantice, cu iz de bal din poveşti. Culorii vedetă, verde, i se vor alătura tonurile metalice cu care ne-am obişnuit deja de câtva sezoane: de la auriu patinat până la cupru şi argintiu. Fiecare dintre ele fac casă bună cu cele cincizeci de nuanţe de… verde.

O altă combinaţie de culori extrem de romantică este cea dintre rozul anului trecut şi verde. Iar aici natura este generoasă: de la preferatul tuturor pentru buchetul de mireasă- bujorul, cu ale sale petale moi şi parfumate – până la ranunculus, o variantă florală mai rezistentă şi pe care o găsim pe o perioadă mult mai lungă de timp, foarte potrivită pentru lumânările de botez. Rozul, în toate nuanţele sale, este un must have pentru evenimentele anului 2017.

Eleganță clasică
Dacă anul trecut s-a mers foarte mult pe aranjamentele de masă relaxate, cu aerul de proaspăt cules din grădină, anul acesta trendurile sugerează un design mult mai elaborat şi elegant. Olla recomandă aranjamentele centrale înalte, elaborate, în care florile vedetă pot fi trandafirii, bujorul, orhideele sau cala.

Aranjamente florale curgătoare
Nu este primul an în care floriştii prezintă acest tip de aranjament foarte potrivit atât pentru nuntă cât şi pentru botez. Buchete luxuriante din verdeaţă şi flori elegante atârna din tavan până deasupra meselor invitaţilor, reflectându-şi culorile în sticla şi jocul de lumini al lumânărilor de pe mese. Dacă vrei să ai cu adevărat un eveniment wow! Îndrăzneşte! Cere-i floristului să îşi lase liberă creativitatea în acest tip de aranjament. Vei face cu siguranţă o impresie de neuitat invitaţilor tăi!

Lumânări de botez personalizate
Lumânările de botez jucăuşe, coborâte din poveşti sunt alegerea perfectă pentru această primăvară. Când vine vorba de copii, nu poţi da greş cu nuanţe vesele şi jucării prinse cu atenţie printre flori. Lumânarea de botez trebuie să reflecte tema petrecerii: rustică, Peter Pan, Pădurea cu poveşti sau orice altceva îţi trece prin minte. În acelaşi fel în care copiii experimentează permanent şi creează combinaţii noi, în acelaşi fel şi lumânările de botez Olla dau trendul: joaca se împleteşte printre flori.