Traim vremuri istorice!

Se demonstreaza inca odata ca ei nu ne pot fura atat timp cat noi putem vota. Am demonstrat ca noi suntem puterea, tinerii care traim in aceasta tara si cei ce ne vom creste copiii in societatea pe care ne-o dorim, nu pe care altii o construiesc in numele nostru.

Atat in tara cat si in strainatate, prezenta la vot a fost masiva. In diaspora s-au inregistrat peste 400 de mii de voturi, voturi impotriva hotiei, impotriva incalcarii libertatii oamenilor.

Aseara am avut parte de cele mai aprinse discutii pe tema alegerilor prezidentiale. Aceasta s-a incheiat cu o nesiguranta, chiar daca se credea in Victor Viorel Ponta, in final nu era 100% convingere ca Romania lui Ponta este cea in care ar trebui sa traim.

In acest punct domnul Iohannis trebuie sa isi inteleaga foarte bine rolul, sa fie un mediator, liantul dintre stat si societate. Trebuie sa constientizeze ca oamenii s-au mobilizat sa il voteze tocmai ca un gest de autoaparare. El trebuie sa isi castige independenta politica, sa nu riste prin incercarea de a guverna. Si consilierii pot face treaba buna, alegerea lor va reprezenta o decizie cu adevarat importanta.

A durat ceva pana ne-am trezit, pana ne-am miscat, ne-am scuturat si am realizat ca ceea ce trebuie sa facem este sa votam, nu conteaza ca pentru X sau Y, ci pentru ca avem acest drept. Si acesta este un pas inainte.

Daca ar fi sa descriem fiecare dintre noi (fara sa ne lasam influentati de diversi factori) tiparul perfect de presedinte, am vedea ca avem pareri diferite, poate doar esenta: drept, sincer, cinsitt, hotarat, puternic pentru tara. Cred ca fiecare are frustrari de casa, de masa, de cariera etc., dar prefer sa traiesc intr-o tara care ma provoaca sa devin un EU mai bun, decat o persoana care hiberneaza si asteapta ca cineva sa ii intinda o mana.

Am auzit multe persoane care il judeca pe Iohannis ca este neamt, dar oare au uitat ca cel care a implinit visul de veacuri al romanilor a fost Ferdinand I? Regele Marii Uniri, acesta este titlul de drept al lui Ferdinand I, acel prim rege neamt care, in 1918, a fost primul rege al Romaniei  cu o mare victorie pentru tara – obtinerea Independenteti fata de Imperiul Otoman.

DA, imi doresc un presedinte de care sa vorbesc cu mandire, un presedinte care sa aiba viziune, un proiect de tara, un presedinte care sa vorbeasca coerent pentru popor, care sa gandeasca liber si singur, fara altii in spatele lui. Cu toate ca multi spun ca nu a dovenit asta prin aparitiile sale, cred ca domnul, acum presedinte, Iohannis, poate fi acest om care sa schimbe tara. Ramane sa vedem daca acest “poate deveni” se va transforma in “a devenit”.

Fotografiile surprinse de Dragos Asaftei in Piata Universitatii:

“[…] Când dintr-o dată îmi simt picioarele strânse și văd cum mă ridic. Tinerii din jur m-au prins de picioare și m-au ridicat cu vreun metru în aer, suficient cât să fiu la nivel cu Iohannis (care era pe o treaptă mai sus) și să am un unghiu bun pentru poze. […]”

proteste-alegeri-2014-46proteste-alegeri-2014-11

proteste-alegeri-2014-23 proteste-alegeri-2014-36

Fotoreportajul lui Dragos, dupa mai mult de 15 ore de stat in strada aici.