Achizia anului in domeniul IT: Facebook cumpara LiveRail

Este ceva obisnuit ca firmele mari sa investeasca pentru a se dezvolta din ce in ce mai mult.

Dar de aceasta data vorbim despre Facebook care a dezvaluit faptul ca vrea sa cumpere LiveRail, o firma fondata de doi romani.

Infiintata in 2007 de Andrei Duca, Sergiu Biris si Mark Trefgarne, aceasta companie este dedicata clipurilor publicitare video online, iar in prezent are birouri la San Francisco, New York, Londra, Paris si Cluj-Napoca.

Offices LiveRail

“Am convenit achizitia LiveRail,care ajuta firme precum Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Gannett si Dailymotion sa prezinte reclame mai bune in clipurile video ce apar pe site-urile acestora si in aplicatii. LiveRail a fost infiintata in 2007 si ofera o plaforma extinsa furnizorilor de continut video online, care ii ajuta sa identifice si sa prezinte cele mai bune reclame. LiveRail ajuta de asemenea companiile care cumpara publicitate, oferindu-le acces la continut video premium si la informatiile de care au nevoie pentru a decide unde sa-si prezinte reclamele”, se povestea intr-un comunicat al Facebook.

Baietii nostri, nu sunt la primul business de succes. Acestia sunt si fondatorii portalului Trilulilu.ro, iar CV-ul lor este completat cu pozitii de top in cadrul unor firme de dezvoltare web si software renumite.

Fondatori LiveRailLiveRail ofera o platforma interactiva prin care editorii si agentii de publicitate isi pot directiona in timp real reclamele catre clienti, precum si o platforma de monitorizare a traficului in timp real pentru reclamele video.

Aceasta achizitie poate fi un semn ca publicitatea video ar putea deveni parte integranta a retelei de socializare Facebook.