Cartier plutitor la Londra

Planul Londrei pare a fi unul foarte bun. Capitala Marii Britanii se extinde si singura modalitate pe care au gasit-o este pe apa.

Din lipsa de spatiu, londonezilor le-a venit o idee “creata” si, pentru a adaposti si mai multi oameni, vor gasi o intrebuintare practica fiecarei bucati de teritoriu, chiar daca este pe apa.

Olanda este un exemplu de astfel de tara care isi dezvolta cartiere plutitoare pentru a se pregati de cresterea nivelului apelor. Insa, Marea Britanie concepe acest plan din cu totul alte motive: orasul nu mai are loc, pe uscat, pentru toti oamenii care vor sa locuiasca acolo.

“Cererea de locuinte in Londra este in crestere, aşa că suntem nevoiti ss utilizsm orice bucatica disponibila de teritoriu”, explica Richard Blakeway, reprezentant al municipalitatii pe problema locuintelor.

Si asa s-au gandit ei ca, dezvoltand o zona rezidentiala pe locurile unor foste docuri in zona de est a Londrei, vor reusi sa rezolve aceasta problema.

01

 

Planificat si dezvolatat tot cu ajutorul olandezilor, expertii par a fi increzatori ca va iesi un cartier invidiat de imprejurimi. Numarul total de case plutitoare va ajunge la 50, dar vor exista si restaurante, birouri si magazine, ba chiar si o piscina plutitoare 🙂

Legatura cu uscatul va fi stabilita de o pasarela, unde planul presupune dezvoltarea altor catorva zeci de mii de locuinte (respectiv spatiul vechilor docuri).

Regiunea era denumita, pe vremuri, The Royal Docks si deservea sute de vase de pasageri si marga in fiecare zi, cu un spatiu mai mare decat orica alt port al Londrei. Transformarea zonei intr-o zona rezidentiala a aparut datorita neutilizarii spatiului acestui fost port.

02

Credeti ca ar fi rau sa parchezi barcuta langa casa? Sa fii invidiat de ceilalti locuitori?

Ceea ce nu stiu … cum va reusi acest cartier sa supravietuiasca unor ploi puternice, daca inginerii sunt pregatiti sa faca toate eforturile pentru a face o munca buna. Vom trai si vom vedea 🙂

03

As putea sa ii zic “satuc plutitor” … cred ca va iesi ceva spectaculor, un alt punct de atractie, o alta sursa de venit pentru unii, de costuri pentru altii 🙂