ShoeBox: Cadoul din cutia de pantofi

Pasii mici, dar siguri, reprezinta cea mai la indemana unealta pentru a face bine. Sarbatorile de iarna ne acopera cu o patura de bunatate numita “dorinta de a face bine”. Shoebox reprezinta o incercare minuscula de a construi un astfek de loc, mai frumos, mai cald. Acestia doresc ca, in fiecare an, in preajma sarbatorilor de Craciun, sa aduca un plus de valoare printr-un zambet pe chipurile a zeci de mii de copii sarmani din orasele in care locuim cu ajutorul nostru, a celor care au “dorinta de a face bine”.

Slide-4-shoebox.ro-top-header

Am descoperit aceasta campanie anul trecut de la o colega de munca. In astfel de momente iti dai seama ca esti inchis in “globul tau de cristal” si uiti de cei care au nevoie de ajutor. Te gandesti ca vrei un parfum scump, sau o camera de actiune performanta, dar uiti ca sunt copii ce abea asteapta o baie calda, copii care stau la lumina lumanarii sa citeasca o carte. Asadar, ShoeBox NU este Mos Craciun, reni si alte fiinte magice, ci este despre oameni care ajuta alti oameni, despre altruism si compasiune.

Cu siguranta o cutie de pantofi frumos impachetata si plina de jucarii pare ca nu spune multe, dar vom invata, in timp, sa ne gandim la ceea ce avem si nu la ceea ce ne mai dorim. Sa ne bucuram de ce avem pe masa, sa ne bucuram de persoanele de langa noi, sa traim in viata pe care o avem, nu sa fim doar simplii trecatori.

Pasul 1. De ce ai nevoie ca sa participi?

Ai nevoie de o cutie goala de pantofi, atat corpul, cat si capacul. Pentru impachet ai nevoie de hartie de cadouri, colorata, specifica sarbatorilor de iarna, o foarfeca sau un cutter, timp si/sau bani pentru cumparaturi sau sortarea lucrurilor din casa pe care vrei sa le daruiesti.

Pasul 2. Ce sa pui in cutie?

Se inveleste frumos in hirtie cutia si capacul ei, fiecare separat, apoi se in cutie tot ce ai pe suflet sa cumperi sau ai prin casa si poti darui. Sugestii aici.

Pasul 3. Termen limitat si grija la continut

Se pun in cutie produsele (nu perisabile) si se aduc spre un punct de colectare. Asa cum suntem noi, prin firma la care lucrez.

Pasul 4. Unde se colecteaza cutiile?

Pentru ca numarul locatiilor si pozitia acestora difera de la an la an, le puteti vedea pe pagina locatii, unde se incearca actualizarea lor asa cum se cuvine.

Pentru cei care sunteti din alte localitati in care nu avem inca centre de colectare si doriti sa trimiteti cutii prin posta/curier, va rog sa folositi aceste detalii la destinatar:

Valentin Vesa (cladirea iQuest); Calea Motilor 6-8; Cluj-Napoca, 400001, Cluj, Romania; Pentru mai multe detalii, puteti suna la 0745900851.

Perioada campaniei 1-15 decembrie. Copiii sunt nerabdatori sa primeasca atentii sub forma de cadouri de la Mosc Craciun, fa si tu o fapta buna! Copiii sunt intre 2-18 ani, fete si baieti.