Zambeste cu Biz la #SMSBucuresti 2015

Si iata ca a venit si momentul sa particip la Social Media Summit București, eveniment organizat de Revista Biz, care a ajuns deja la cea de-a 4-a editie. [Iti dai seama ca m-am bucurat foarte mult ca am putut ajunge, pentru prima data, la aceasta conferinta …]

In urma fiecarui eveniment ai ceva de invatat, vii mai incarcat de energie, motivat sa faci ca lucrurile sa mearga pe drumul cel bun.

Este bine de stiut ca nu numai noi, cei din Bucuresti, ne putem bucura de evenimentele SMS, ci si cei din Timisoara, Iasi si Cluj, acolo unde au mai avut loc editii ale acestei conferinte. Sa nu mai zic ca ei s-au gandit la toate … In fiecare vara si iarna, are loc Social Media Summer Camp si Snow Camp la Paraul Rece, pe Valea Prahovei, loc in care poti ajunge din aproape orice parte a tarii ai veni intr-un timp relativ scurt.

Asa cum am mai spus intr-un articol anterior, editia din acest an, a avut in prin plan adevarata putere a social media, dar si manifestarile sale tot mai semnificative in offline.

Social media nu se face usor, trebuie sa produci un continut interesant, util pentru retelele sociale, care sa aiba impact si sa ii determine pe utilizatori sa te urmareasca. Daca iti faci treaba doar ca sa treaca timpul mai repede si sa ajungi acasa, dar nu iti pasa de rezultate, atunci nu te mai plange, tu esti problema 🙂

Spre finalul conferintei am aflat care sunt cei mai cautati 10 bloggeri cu care au colaborat agentiile in 2014, top realizat de Revista Biz, dupa o metodologie transparenta:

Top-10-bloggeri

Printre primele trei cele mai frecvente activitati dintre bloggeri si agentii, s-au numarat, in ordine: implicarea bloggerilor in campanii de marketing si comunicare; participarea bloggerilor la evenimente si transmiterea de comunicate de presa.

Dupa ce s-a anuntat top-ul, Cristian China Birta a fost rugat sa urce pe scena si sa ne spuna cateva cuvinte. Ne-a prezentat cateva informatii ce s-au dovedit a fi utile. A enumerat o serie de lucruri de bun simt in relatia cu agentiile, cum ar fi: <<raspunde la mailuri, stabileste o relatie personala cu omul, nu cu agentia, nu fi magar>> si multe altele pe care le gasiti la Cristian pe blog.

Am uitat sa zic ca inainte de asta, Cristian Manafu ne-a vorbit despre Dark Social, termen care descrie retele sociale private, precum: Facebook Messenger, Whats App, Tinder, Vibe si altele. Un subiect la fel de interesant!

Se pare ca doar jumatate din sala stiau de Tinder, dar tind 😉 sa cred ca multora le-a fost greu sa recunoasca 😀 Dar vom discuta despre asta cu ocazia unui alt articol.

Atmosfera a fost una faina, relaxata, ca intre prieteni. Am avut chiar si o “cabina foto” SelfieFun, unde mi-am facut cateva poze cu Andrei si Dragos, oameni dragi mie. Va las si pe voi sa va amuzati!

aaa