La o plimbare prin Bucuresti cu Uber

Dupa o lunga discutie ca intre bloggeri, am plecat cu Andrei de la Old Nick Pub (Romana) spre casa. Iar cum fiecarui utilizator i se ofera un voucher de 30 de lei, a fost momentul potrivit pentru a il folosi.

Daca tot va face cinste Uber cu prima cursa, nu uitati sa si profitati de aceasta pana la sfarsitul lunii aprilie, ar fi chiar pacat sa nu testati. Este palpitant! (Codul meu este n3gsw , care inseamna o calatorie de 40 RON)

Nu a fost deloc greu sa folosim aplicatia. Initial trebuie sa o instalezi, sa iti faci cont si sa testezi Uber (asta nu inseamna sa o folosesti doar ca sa vezi daca merge, orice anulare va scoate din cont 6 lei), mai ales ca de cei 30 de lei faci o cursa destul de lunga si pierzi si voucherul odata cu anularea

Te poti conecta fie cu Google, fie cu Facebook, dar noi am ales sa ne facem un cont normal. Am introdus numele, e-mailul, telefonul (alegeti Romania, cu +40, la care se adauga formatul de telefon mobil), si sigur ca da, un card bancar. Plata se face doar cu cardul si doar prin aplicatie.

Prima data cand am cautat o masina prin zona, ne-a dat “no pickup available”. La fel a doua si a treia oara. Apoi am mai stat cateva minute, dupa care l-am gasit pe George cu o Chevrolet Spark (clasicul Matiz) care a venit tocmai din Cotroceni, la 10 minute distanta. Nu suna chiar asa bine, dar experienta este una faina.

Cred ca am gresit ceva la introducerea datelor, ca dupa ce am ales destinatia, nu ne-a afisat costul aproximativ al traseului. Cu toate astea, am vazut soferul de unde vine, l-a localizat pe harta, ne-a aratat cat mai are si la 1 minut distanta de noi, ne-a afisat si numarul de inmatriculare, ca sa o recunoastem cand apare.

Se pare ca traseul nostru a fost unul mai aparte. Pe aplicatie, soferului ii aparea ca suntem in alta parte. Ne-a sunat si era la 2 minute de noi, desi pe harta ii aparea ca a ajuns. Intr-un final am reusit sa ne gasim, dar a trebuit sa ne intoarcem in punctul in care ii arata aplicatia ca trebuie sa ne ia, altfel nu ii accepta cursa soferului. Asta ne-a facut sa pierdem 2-3 minute si nu a fost tocmai placut. Se pare ca noi am fost a doua cursa cu probleme de genul asta.

Soferul nostru parea foarte incantat de aplicatie, de procesul in sine de recturare. Ne-a povestit ca s-a inscris pe un site mergicumine.ro, a dus toate actele necesare (cazier juridic, cazier auto) si apoi a trecut print rei interviuri. S-a intalnit si cu un roman, si cu un englez, a spalat masina, a dus-o la inspectia tehnica, totul foarte bine pus la punct de catre echipa Uber.

George a avut ieri 6 comenzi si a ajuns destul de tarziu acasa, asa ca astazi s-a decis sa iasa mai tarziu, noi fiind a doua comanda. Curioasa din fire, l-am intrebat ce l-a determinat sa incheie contract cu Uber si ne-a raspuns:

  • Cei de la Uber sunt seriosi, platesc la saptamana, intra direct pe card;
  • Poate lua ce comanda vrea, dupa 15 secunde daca nu se accepta comanda o poate lua alt sofer;
  • Isi foloseste masina proprie;
  • Isi face programul cum doreste;
  • Uber ii pune la dispozitie asistenta in cazul in care se intampla ceva cu clientul/aplicatia daca da erori etc.;
  • Poate aprecia foarte usor clientul;
  • Evita taximetristii care “latra” daca i-ai “furat” clientul si cate si mai cate 🙂

Andrei si-a folosit contul pentru aceasta cursa, asa ca la sfarsit a primit 5 stelute. Am uitat sa precizez ca omul chiar si-a meritat calificativul, a fost pregatit cu apa plata in caz ca vreunui pasager ii era sete (Good job!).

M-a lasat chiar sa fac o poza, toate astea fara bacsis:

11026723_10203789809729979_753993186_n

Cred ca mai este de lucrat la aplicatie. Poate a doua cursa va fi la fel de reusita sau poate mai reusita decat asta. Insa Uber ar trebui sa dea mai multe informatii/explicatii cu privire la concepul in sine, atat din punct de vedere al utilizatorului sofer, cat si pasager.